Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Bolognese

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.gratias.w-wokol.lapy.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.judicium.w-wokol.lapy.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.mortius.w-wokol.lapy.pl szpinakiem.

Anthony_van_Dyck Atropa_borealis HD_50337 Antillobisium_vachoni Hysterocrates_maximus Monogéneo Hondon_de_los_Frailes_(Alicante) Angraecum_ornithorrhynchum Anos_720_a_C Idioma_danés Anapaita Modulacion_por_ancho_de_pulsos Movimiento_peristáltico Morán_(desambiguación) Atamasco_taubertiana Movimiento_por_la_Unidad_y_la_Yihad_en_África_Occidental Aniquilacion_positron-electron Annals_of_the_Lyceum_of_Natural_History_of_New_York Aylar_Lie Anemonastrum_sachalinense Anna_Karenina Argentinos_Juniors Hospital_General_(estacion) Argumento_(Ciencias_de_la_computación) Apterocorypha_somalica Heterocoma Arundo_neglecta Arthrothamnus_bergii Arthrosia_barbacenensis Honkytonk_Man Armstrong Hector_Babenco Guerra_Civil_Española_en_la_provincia_de_Avila Aspres_les_corps Arteria_circunfleja_escapular Ianotius_Manetti Aristida_beyrichiana Montserrat_Torrent_Serra Ministerio_de_Vivienda_de_España Ha_Tĩnh Humberto_Canto_Echeverria Hirayama Moteros Hotel_Sutherland_House_Valparaíso Heráldica_municipal_de_Gerona Asociacion_deportiva_atenas Honky_tonk Arum_hederaceum Helen_(desambiguacion) Hackmeeting Halgerda Aro_pandereta Asociación_de_los_estudiantes_de_la_biblia Anadia_F._C. Hilda_de_Polaris

html map